ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

1. Πεζοπορία στους καταρράκτες του ποταμού Neda

Η μέρα μας θα ξεκινήσει στις 8:00 π.μ., όπου θα αναχωρήσουμε από τον Κακόβατο με λεωφορείο για τους καταρράκτες της Νέδας. Για να φτάσουμε στον προορισμό μας, θα περάσουμε μέσα από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής, όπως το Λέπρεο, τη Σασκομηλιά, τη Νέα Φιγαλεία και την Αρχαία Φιγαλεία.

Μετά από 1,5 ώρα θα φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας. Μόλις φτάσουμε και διασχίσουμε τη μικρή γέφυρα, στα δεξιά μας θα βρούμε τη μικρή καντίνα της περιοχής και στα αριστερά μας θα συναντήσουμε την αρχή του μονοπατιού που θα ακολουθήσουμε. Το μονοπάτι έχει μήκος 600 μέτρα και είναι εύκολο στη διάσχιση, καθώς χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να φτάσουμε στους καταρράκτες. Αρχικά, θα συναντήσουμε τον μικρό καταρράκτη και συνεχίζοντας για άλλα 5 λεπτά θα φτάσουμε στον δεύτερο και μεγαλύτερο καταρράκτη ύψους 20 μέτρων. Και οι δύο είναι ασφαλείς και κατάλληλοι για κολύμπι. Γύρω τους σχηματίζεται μια λίμνη που σας δίνει την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα νερά τους.  

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι όμως γιατί τα νερά τους είναι αρκετά δροσερά. Αφού κολυμπήσουμε και θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης, θα επισκεφθούμε το πετρόκτιστο εκκλησάκι της Παναγίας, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τους καταρράκτες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή για να επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης. Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο όπου θα μας μεταφέρει σε μια πετρόχτιστη πηγή για να απολαύσουμε το σνακ μας κάτω από τη δροσερή σκιά των δέντρων. Στη συνέχεια, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι όμορφες εικόνες αυτού του θαυμαστού τοπίου.

2.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Παραλία, Δραστηριότητες, Θαλάσσια σπορ & περισσότερα

Ποδηλατάδα στο πευκοδάσος της Ελαίας

Η Ελαία βρίσκεται 9 χλμ. από την περιοχή του Κακόβατου και 10 χλμ. από την περιοχή της Κυπαρισσίας, ανάμεσα στα σύνορα του νομού Ηλείας και της Μεσσηνίας, όπου ρέει ο ποταμός Νέδα, ο μοναδικός ποταμός με γυναικείο όνομα. Η περιοχή της Ελαίας είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πλούσιο πευκοδάσος της, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία. Η μέρα μας ξεκινά στις 8:00 π.μ. όπου θα αναχωρήσουμε με λεωφορείο για την παραλία της Ελαίας. Η διαδρομή για να φτάσουμε εκεί είναι σύντομη και διαρκεί 15(ή20) λεπτά. 

Μόλις φτάσουμε, τα ποδήλατά μας θα μας περιμένουν στο σημείο εκκίνησης. Αφού επιλέξουμε το ποδήλατό μας και εξοπλιστούμε με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα ξεκινήσουμε για μια υπέροχη βόλτα μέσα στο δάσος προς την παραλία ''Αγιαννάκη''. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα γίνονται συχνές στάσεις για ξεκούραση και λήψη φωτογραφιών του δάσους και της θάλασσας. Μόλις επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το πρωινό μας σνακ με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Εκεί, όσοι επιθυμούν μπορούν να βουτήξουν και να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά της παραλίας Ελαία.

 

Email us at mykakovatos@myque.com for pricing and availability.

Πεζοπορία στο πευκοδάσος της Ελαίας - Παραλία Αγιαννάκη

Η Ελαία βρίσκεται 9 χλμ. από την περιοχή του Κακόβατου και 10 χλμ. από την περιοχή της Κυπαρισσίας, ανάμεσα στα σύνορα του νομού Ηλείας και της Μεσσηνίας, όπου εκβάλλει ο ποταμός Νέδα. Η περιοχή της Ελαίας είναι γνωστή για την όμορφη παραλία της με τη χρυσή άμμο και το καταπράσινο πευκοδάσος. Μέσα από την πεζοπορία μας θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυτά τα σημεία και να θαυμάσουμε την ομορφιά της περιοχής. Η μέρα μας ξεκινά στις 8:00 π.μ. όπου θα αναχωρήσουμε με λεωφορείο για την παραλία της Ελαίας. 

Η διαδρομή για να φτάσουμε εκεί είναι σύντομη και διαρκεί 15(ή20) λεπτά. Μόλις φτάσουμε στο σημείο εκκίνησης θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο δάσος. Τα ψηλά δέντρα με τη μεγάλη σκιά θα μας δροσίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας μας. Στη διαδρομή θα κάνουμε αρκετές στάσεις για να ξεκουραστούμε, να μάθουμε λίγα πράγματα για την περιοχή και τη χλωρίδα του δάσους και να βγάλουμε φωτογραφίες από αυτό το υπέροχο τοπίο.  Ο τελικός στόχος της πεζοπορίας μας είναι να φτάσουμε στην παραλία ''Αγιαννάκη'' απ' όπου θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Φτάνοντας στο σημείο εκκίνησης μας, την παραλία της Ελαίας, είναι ώρα να απολαύσουμε το σνακ μας με θέα τα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Εκεί όσοι επιθυμούν μπορούν να βουτήξουν και να κολυμπήσουν στην παραλία.

Email us at mykakovatos@myque.com for pricing and availability.

Beach Volley

Το βόλεϊ στην παραλία Κακόβατος είναι μια διασκεδαστική στιγμή για όλους τους τουρίστες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο, την άμμο, την ωραία μουσική και το καταπληκτικό περιβάλλον γύρω από τη θάλασσα.

Θαλάσσια σπορ στη λίμνη kaiafa

Η σχολή σκι μας σας μεταφέρει από την αρχή στο κορυφαίο επίπεδο του θαλάσσιου σκι, μαζί με το καλύτερο μέρος για διακοπές, είναι το πιο ολοκληρωμένο θέρετρο στον κόσμο!
Στείλτε μας email στο mykakovatos@myque.com για τιμές και διαθεσιμότητα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

3. Περπάτημα και πεζοπορία στη λίμνη

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να νοιώσει την επαφή με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον μέσω της πεζοπορίας και ορειβασίας.
Το περπάτημα στα μονοπάτια της περιοχής απαιτούν μια στοιχειώδη εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον, καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλη υπόδηση.
Σε πολλά σημεία της διαδρομήςεντυπωσιάζει η απέραντη πανοραμική θέα της λίμνης. Η δυσκολία της διαδρομής επηρεάζεται απο την φυσική κατάσταση και από τις καιρικές συνθήκες. 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Φέρτε το νερό σας

Ξεκινήστε νωρίς το πρωί

Φέρτε το αντηλιακό σας

Φέρτε το καπέλο σας