ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΕΔΑ Κακόβατος - Αξιοθέατα

Καταρράκτες Νέδα, Φιγαλεία Ν. Ηλείας, Ελλάδα, 270 56

Drive me    video

Υπάρχουν μόνο δύο ποταμοί με γυναικείο όνομα στην Ελλάδα.

Ο ένας από αυτούς, από την εποχή του "Παυσανία" και παλαιότερα, χωρίζει την Ηλεία από τη Μεσσηνία. Ονομάζεται ποταμός Νέδα.

Η πηγή του βρίσκεται στην ορεινή περιοχή στα σύνορα των δύο νομών (πολύ κοντά στην Ανδρίτσαινα) και μετά από 32 χιλιόμετρα μιας υπέροχης διαδρομής καταλήγει στον όρμο της "Ελαίας" στον Κυπαρισσιακό. Το φαράγγι της Νέδας είναι προσβάσιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί ένα πραγματικά μαγικό ταξίδι για όλους τους φυσιολάτρες.

Η πεζοπορία μπορεί να ξεκινήσει από δύο σημεία, είτε από την Ήλιδα κοντά στη Φιγαλεία και τον Επικούρειο Απόλλωνα είτε από τη Μεσσηνία κοντά στα χωριά Σιδηρόκαστρο και Αυλώνα. Η διαδρομή είναι μαγική καθώς πλαισιώνεται από ελαιόδεντρα, συκιές, άγριες βελανιδιές και βελανιδιές του Κέρμη.

Για τους τολμηρούς, υπάρχει μια υπέροχη διαδρομή που απαιτεί περπάτημα και κολύμπι στα νερά του ποταμού.

Για τους λιγότερο γυμνασμένους υπάρχει ένα μικρότερο μονοπάτι πεζοπορίας. Και τα δύο περνούν μέσα από τους δύο μικρούς καταρράκτες της Νέδας και καταλήγουν στον τρίτο μεγάλο καταρράκτη που σχηματίζει μια πανέμορφη φυσική λιμνοθάλασσα.

Όποια διαδρομή κι αν έχετε επιλέξει, μια βουτιά στα παγωμένα νερά της λιμνοθάλασσας κάτω από τον μεγάλο καταρράκτη, είναι μια μοναδική απόλαυση μετά την κούραση της πεζοπορίας. Δεν ξέρω πώς μοιάζει ο παράδεισος, ωστόσο όταν φτάνω στον μεγάλο καταρράκτη της Νέδα μόνο με τον παράδεισο μπορώ να τον συγκρίνω.

Αν ταξιδεύετε με τροχόσπιτο, πρέπει να αφήσετε το τροχόσπιτο στην πλατεία του χωριού "Πλατάνια" και να περπατήσετε για 3 χιλιόμετρα.

Location


Opening Hours


Τετάρτη Ανοικτό 24 ώρες
Πέμπτη Ανοικτό 24 ώρες
Παρασκευή Ανοικτό 24 ώρες
Σάββατο Ανοικτό 24 ώρες
Κυριακή Ανοικτό 24 ώρες
Δευτέρα Ανοικτό 24 ώρες
Τρίτη Ανοικτό 24 ώρες